Schreeuw om hulp

In onze zoektocht naar de waarheid en onze strijd naar erkenning, zijn we tegen ontzettend veel dichte deuren opgelopen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we ons totaal machteloos zijn gaan voelen. Om deze reden heeft Marloes, de moeder van Luna, diverse brieven geschreven waarin ze vraagt om hulp.

Brief aan koningin Màxima
Na een aantal weken kwam er een reactie op de brief aan Koningin Màxima van de directeur van het Kabinet van de Koning waarin stond dat de brief is doorgestuurd naar de minister voor Medische Zorg.
Hierop volgde een kort contact met een medewerkster van het Ministerie van Volksgezondheid. In dit contact hebben we o.a. de vraag gesteld of ze binnen de Tweede Kamer willen bespreken hoe het beleid rondom medische fouten beter kan worden geregeld. De enige reactie die daarop kwam is: Beleid veranderen kost tijd. Daarmee was dit onderwerp gesloten.
Het Ministerie van Volksgezondheid heeft ons in contact gebracht met de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd. Na een tweetal gesprekken, samen met onze letselschade-expert, was de reactie: De zaak is gesloten. Het maakte niet uit dat we met bewijzen konden komen dat feiten waren verdraaid en weggelaten in het intern onderzoek van het ziekenhuis. Van fouten wil men blijkbaar niet leren.

Open brief aan artsen
In de maand voorafgaand aan de zittingen van het Tuchtcollege is deze open brief verzonden aan de desbetreffende artsen.
In hun reactie schrijven ze o.a. dat ze oprecht hopen dat de procedure bij de tuchtrechter meer duidelijkheid zal geven en dat we deze moeilijke tijd op een respectvolle manier kunnen afsluiten.
Na al deze jaren en alles waar we achter zijn gekomen, hebben we hier weinig vertrouwen meer in. Waarom? Dit kunt u lezen in de toespraak voor de zittingen van het Tuchtcollege.

Toespraak Tuchtcollege
Na het lezen van deze toespraak zult u waarschijnlijk begrijpen dat wij geen vertrouwen hebben in de mooie woorden van de artsen dat ze de waarheid zullen spreken. Ook kunt u beter begrijpen waarom wij in al die tijd geen contact wilden met de desbetreffende artsen én het ziekenhuis.